Pasul 1. Curatati foarte bine suprafata pe care urmeaza sa lipiti sticker-ul. Indepartati orice urma de praf sau grasime, dupa care stergeti cu o carpa uscata.
Pasul 2. Taiati fiecare desen in parte (daca e cazul). Asezati sticker-ul cu folia de transfer in jos, pe o suprafata plata(neteda), iar cu ajutorul unei raclete (card de credit), indreptati sticker-ul.
Pasul 3. Se indeparteaza hartia de suport. Asigurati-va ca desenul ramane pe folia de transfer. Daca nu ramane, reveniti si presati folia de transfer pe sticker.
Pasul 4. Dupa ce ati indepartat sticker-ul de pe carton, lipiti partea superioara pe suprafata dorita, dupa care aplatizati cu racleta prin miscari dinspre interior (centru) spre exterior, pentru a lipi desenul si pentru a evita formarea bulelor de aer.
Pasul 5. Se indeparteaza folia de transfer, incet, avand grija ca sticker-ul sa ramana pe suprafata aplicata. Daca nu ramane, reveniti, apasati, continuati.
Daca se formeaza bule de aer, le puteti indeparta intepandu-le cu un ac si netezind suprafata pana cand aerul a fost scos.
Pentru aplicarea pe geamuri sau masini a stickerelor mai mari de 30cm.(suprafata plina), se stropeste stickerul cu apa pe partea pe care
urmeaza sa fie lipita. Se lipeste urmand pasii de mai sus, se asteapta 15-20 min. sau pana cand se evapora apa (adica pana cand raman lipite si se poate indeparta folia de transfer) dupa care se indeparteaza folia de transfer.
Obligatoriu!
1. Stickerele se lipesc doar pe suprafețe lucioase, perfect netede, tabla, geam sau plastic.
2. Stickerele se lipesc pe suprafețe fixe, nu pe prelate, tapițerii, folie de carbon… Se lipesc, rezista, dar nu garantam…
3. Trebuie obligatoriu curățată și degresată bine suprafața pe care urmează sa lipiți stickerul. Mai ales la stickere pe care le lipiti pe interiorul geamului. Folosiți doar alcool sau apa curată. Fără soluții de geamuri sau alte substanțe…
4. Se poate întâmpla, ca din cauza temperaturii, umidității sau alți factori, stickerele sa nu se ridice de pe carton. Se pun pe o suprafață dreaptă și se apasă cu racleta sau degetul.
Din aceleași motive, se poate întâmpla ca stickerul sa se ridice cu tot cu hârtie, în acest caz desfaceți din partea opusă (din capătul celălalt al stickerului). Și dacă tot se ridică, îndepărtați hârtia cu vârful unui cutter sau ac.
5. Atentie la lipirea stickerelor pe interiorul parbrizului, mai ales in partea de jos. Trebuie curatat si degresat foarte bine (cu alcool) ! Fără soluții de geamuri sau alte substanțe…
6. Nu este indicata lipirea cu apa a stickerelor care au folie de transfer. Daca totusi lipiti, trebuie sa asteptati pana dispare (se usuca, se evapora) apa de dedesubt, dupa care se inlatura folia de transfer.
Dupa lipire
- Stickerele nu trebuie spalate 1 – 2 zile daca temperatura este peste 15 grade Celsius
- Stickerele nu trebuie spalate 4 – 5 zile daca temperatura este sub 15 grade Celsius
Stickerele
- NU trebuie spalate cu jet de apa puternic/presiune mare/ apa fiarta/ distanta sub 1 m.
- NU se spala cu perii abrazive
- NU se lustruiesc
- NU se sterg cu solutii care contin diluanti/solvent
- NU se folosesc pentru curatare substante caustice
Grecu Bogdan –
Ok
Platon Constantin –
Ok